Kleinere Maten Goud Broodjes

Goud is duur – so what?
Een gram goud kost op het moment van schrijven zo’n 40 tot 50 dollar. Dat is niet gratis. Zeker niet wanneer u alle artikelen op deze website leest over goud broodjes van maar liefst een kilo of toch nog zo’n 500 gram. U vraagt zich dan waarschijnlijk af: zijn er ook kleinere maten goud broodjes? Een variatie op een thema die ik wil kan betalen? Wij kunnen u geruststellen: er zijn kleinere maten goud broodjes. Alleen bestaat in dit geval van de kans dat u niet met een echt een ‘broodje’ te maken heeft, maar met een ander gouden product.

Om terug te komen op de hierboven staande vraag, en waarom dit van belang is: sommige mensen, laten we zeggen het gros van de mensen met interesse in fysiek goud, kan het zich niet veroorloven om een dure kluis te kopen, een dure transactie te laten faciliteren en een grote homp goud in de kluis te laten gooien. Dat heeft te maken met het beperkte budget dat sommige mensen hebben. Voor mensen zoals u en ik zijn kleinere maten goud broodjes dan een mooie oplossing. Deze kleinere maten goud broodjes bieden u de gelegenheid om toch een soort van zekerheid op te bouwen in uw verzamelde bezittingen.

Kleinere maten goud broodjes – wat zijn de opties?
Allereerst is het vaak al mogelijk om bijvoorbeeld gouden munten te kopen vanaf een gram of 5. Kleiner kan misschien ook wel, maar daarbij loopt u het risico een groot deel van de mogelijke winsten of groei in het vermogen, kwijt te zijn aan transactiekosten. Dat is iets dat we willen voorkomen; het kopen van zelfs kleinere maten goud broodjes gaat al gepaard met een groot aantal kosten die in sommige gevallen lastig te benoemen zijn. Daarmee heeft het natuurlijk altijd de voorkeur om deze producten in massa te kopen.

Daarmee bespaar je namelijk op de transactiekosten. Het is waarschijnlijk voordeliger om een kilo goud of zilver te kopen in termen van transactie, verzekering en overdracht, dan om 1000 keer een gram aan kleinere maten goud broodjes aan te schaffen. Houd hier dus rekening mee, maar we zullen u er verder op deze pagina nog wel even verder over vertellen. Kleinere maten goud broodjes
zijn dus eigenlijk ‘poor mans gold’. Daar is niets negatiefs aan; het biedt u een duidelijk inzicht in uw vermogenspositie en het biedt u ook de kans om te investeren.

De vraag die we hierboven in wat meer algemenere zin stelden, was wat de opties waren wanneer het aankwam op kleinere maten goud broodjes kopen. Welnu, die opties zijn eindeloos, maar wel weer in grote mate afhankelijk van de aanbieder waar u gepland heeft de kleinere maten goud broodjes te kopen. Zoals u zich kunt voorstellen, speelt deze aanbieder een cruciale rol. Hij of zij bepaalt namelijk de prijs, op basis van de prijs van goud op de wereldmarkt, de hoeveelheid goud die aangeschaft kan worden en de daadwerkelijke maat of hoeveelheid. Of het nu een gouden munt is, een gouden sleutel of wat dan ook; hij of zo bepaalt het aantal gram.

Kleinere maten goud broodjes – waar begin ik?
Dit is behoorlijk van belang. Het is namelijk zo dat u voordat u weet welke maat u kunt gaan kopen, eerst dient te weten hoe u moet starten. Wat dat betreft verschilt het kopen van kleinere maten goud broodjes niet zo heel veel van het kopen van een grotere maat; u dient gewoon te bepalen wat u moet doen voordat u kunt starten. Wij kunnen u natuurlijk een stukje op weg helpen en dat gaan we dus nu ook doen. Uw allereerste stap is het bepalen van uw vrij te besteden budget. Met andere woorden: wat is de ruimte die u heeft in uw persoonlijke financiële plan.
Als u deze inschatting heeft gemaakt, wordt het aanschaffen, bestellen of overkopen van kleinere maten goud broodjes een eenvoudig klusje. Wat dat betreft ligt de bal voor het starten van het aankoopproces dus volledig bij u. U bent zelf budgetverantwoordelijk voor het goud en de kleinere maten goud broodjes die u wilt gaan kopen. Het budget bepaalt uw mogelijkheden. Zoals we op de andere pagina’s al even konden lezen, is dit budget van groot belang voor het daadwerkelijke aanschaffen van het product. Uw opties worden er door bepaald.

Stel. U heeft een kleine 500 euro beschikbaar om kleinere maten goud broodjes te kopen. Tel daar van tevoren alvast een percentage van zo’n 20% bij op voor overige kosten. Natuurlijk, wij weten ook wel dat het niet zo veel is, maar het voorkomt in ieder geval teleurstellingen. Daardoor heeft u dus een euro of 600 tot uw beschikking. Daarna gaat u op zoek naar de opties en naar de verkooppunten waar ze kleinere maten goud broodjes in het assortiment hebben. Online vindt u ongetwijfeld een heleboel opties die u wegwijs zullen maken en goed op weg zullen helpen in de wondere wereld van het goud aanschaffen.

Resumé – waarom kleinere maten goud broodjes?
Een korte samenvatting dus. Want waarom zou u ook alweer kiezen voor het bestellen, overkopen, overnemen, in bezit krijgen al wat al niet meer, van kleinere maten goud broodjes. Ten eerste laat uw budget het waarschijnlijk niet toe om in een keer een kilo of 500 gram te kopen. Dat is spijtig, maar aan de andere kant; het is niet anders. U zult er mee moeten leren leven, net zoals dat handelen hebben leren leven met het feit dat een beurskoers of de koers van een grondstof niet altijd kan stijgen. Uw budget bepaalt de speelruimte bij het aanschaffen van gouden producten, zoals munten, vaartjes of mini-broodjes.

Het kopen van kleinere maten goud broodjes en het aanschaffen van een dergelijk product, betekent in dit geval dat u zo maar toegang krijgt tot een product dat uw beleggingsportefeuille echt kan verrijken. Letterlijk en figuurlijk, want goud is in die zin ook een product dat de wereld versteld kan doen staan. Heeft u dus de mogelijkheid om goud te kopen, ook al zijn het maar kleinere maten goud broodjes, dan raden wij u altijd aan om deze optie nadrukkelijk te overwegen. Denk hieraan voordat u de bestelling doet. En heel veel succes!