Beleggen in Goud Broodje

U heeft vrij bestedingsruimte – wat nu?
Een ideaal scenario. U ontvang een groot bedrag uit een erfenis, uit een verkoop van uw bedrijf of uit een vrijvallend vermogen. U wilt dit geld gaan inzetten om uw vermogen verder te laten groeien. Nobel streven, maar waar begint u? En hoe dekt u de risico’s af die bij het beleggen horen. Wat zijn de opties? Op deze pagina gaan we dieper in op de mogelijkheden die het beleggen in goud broodje(s) of het investeren in goud met zich meebrengen. Want dat er mogelijkheden zijn om te beleggen in goud broodje of afgeleide producten, zo veel mag duidelijk zijn. We besteden aandacht aan alle belangrijke aspecten.

Maar we beginnen met het belangrijkst: voordat u gaat beleggen in goud broodje moet of in ieder ander product, moet u er zeker van zijn dat het geld dat u hiervoor gaat gebruiken, vrij beschikbaar is. Met andere woorden: u moet het geld op de middellange termijn (laten we zeggen 5 jaar) niet nodig hebben om lopende kosten te dekken. Dat we deze opmerking maken, is niet zonder reden. In de afgelopen jaren zijn er veel speculanten op de markt gekomen, die het beleggen in goud broodje zien als easy money. Zo is het niet. Hou er rekening mee dat de waarde kan dalen en dat u uw geld voorlopig niet terug ziet – dan kan het alleen maar meevallen!

Beleggen in goud broodje – waar beginnen we?
De laatste zin van de vorige alinea stelde het misschien een beetje zwart. Het is natuurlijk niet zo dat uw geld voorgoed met de noorderzon verdwenen is. Integendeel. Waar we alleen voor wilden waarschuwen, is het gegeven dat uw belegging soms wat meer tijd nodig heeft om te renderen. Het kan dus in zekere zin even duren voordat het geld dat u nodig denkt te hebben, ook daadwerkelijk beschikbaar komt door een waardestijging van de belegging. Het beleggen in goud broodje is daarmee een investering voor mensen met lef.

Maar dat geldt eigenlijk niet alleen voor het beleggen in goud broodje, maar voor alle soorten beleggingen. Want het is nu eenmaal zo dat het investeren van geld met de verwachting dat daar meer geld uit komt, in vrijwel alle gevallen een risico herbergt. Dat is niet erg en eigenlijk ook wel een beetje logisch. Waar we beginnen met het beleggen in goud broodje, is dus in uw eigen portemonnee en met uw eigen inschatting van risico’s, kansen, spreiding en meer van dat. Levert uw investering voor u voldoende op? Dan bent u er zo goed als klaar voor. Lees snel verder over de verschillende mogelijkheden!

Beleggen in goud broodje – de opties
U kunt er natuurlijk voor kiezen om uw vermogen te laten beleggen. Bij sommige vermogen, laten we zeggen vanaf een euro of €500.000 kan dat waarschijnlijk ook wel uit. U kunt dan iemand aan het werk zetten die mee mag delen in de winst. Bij het beleggen in goud broodje en aanverwante producten is dat iets lastiger te regelen. U koopt namelijk een fysiek product dat zich ietwat lastig laat delen in meerdere delen. Daarmee is een belegging in een dergelijk product natuurlijk niet incourant geworden. Alleen wat minder praktisch om uit te besteden.

Het beleggen in goud broodje is dus iets wat u met name zelf zult moeten doen. Ook daar bevinden zich eigenlijk geen problemen. Want u belegging kan op de lange termijn alleen maar meer geld waard worden, als u op het juiste moment instapt. Dat juiste moment bepalen en daaraan de juiste hoeveelheid goud hangen, dat is waar het in dit geval om gaat en waar in dit proces ook de moeilijkheid en problemen kunnen komen te liggen. Het beleggen in goud broodje wordt daarmee een grote uitdaging. Opties te over. Dat wel.

Want het beleggen in goud broodje kan in alle soorten en maten. We hebben op deze website een aantal overzichtspagina’s in het leven geroepen, waarin we u proberen uit te leggen wat de beschikbare maten zijn, wat de beschikbare hoeveelheden zijn en hoe goud kan dienen als extra back-up en achtervang bij uw aandelenportefeuille Daarmee wordt het beleggen in goud broodje in zekere zin ook een zeer interessante optie voor iedereen die wel eens een stapje verder wil kijken dan alleen maar investeren in obligaties en aandelen.

Waar kan in beleggen in een goud broodje
Het beleggen in goud broodje kan op verschillende manieren worden vormgegeven. U kunt echt de markt opgaan en op zoek gaan naar een broodje met een bepaald gewicht. De handelaar waar u het broodje koopt, zal zijn geld proberen te verdienen op de verschillen tussen zijn aankoopprijs en uw aankoopprijs. Daarnaast wordt er aan u waarschijnlijk een beheersvergoeding of overdrachtsvergoeding doorberekend. U bent namelijk bezig met een relatief ingewikkeld economisch traject.

Waar het beleggen in goud broodjes en het overhandigen van gouden munten, gouden baren of andere gouden of zilver producten in vroeger tijden schering en inslag was, daar is het nu door veel banken in een soortement verdomhoekje geplaatst. De markt is overgenomen door kleine handelaren en dat betekent iets minder gebruikersgemak wanneer het aankomt op het overboeken van geld en het aanschaffen van het product. Maar niet getreurd: het beleggen in goud broodje behoort nog steeds voor iedereen tot de mogelijkheden.

Kiezen voor het beleggen in goud broodje
Wanneer u gaat kiezen voor het beleggen in goud broodje, is het verstandig om rekening te houden met een groot aantal aspecten van het doorvoeren van een dergelijke belegging. Zo kan het een risico zijn dat u in huis geen kluis heeft. U zult dan moeten zoeken naar de mogelijkheid om het door u gekocht goud te stallen in een kluis van bijvoorbeeld de bank. Dat kan wel eens vervelend zijn, want het betekent extra kosten voor uw investering, die waarschijnlijk door alle transactiekosten toch al niet mals was. Het is dus van belang om hier terdege rekening mee te houden en de financiële markten in die zin te wantrouwen: er is altijd nog een kostenpost die opeens naar voren komt. Denk daaraan!