100 Gram Goud Broodje

Waarom kiezen voor een 100 gram goud broodje?
Een lastige vraag. Waarom zou u als liefhebbende investeerder, die een mooie bestemming zoekt van zijn duizenden euro’s kiezen voor een 100 gram goud broodje en een product dat door veel verschillende banken niet eens meer wordt aangeboden? Op die vraag gaan we deze pagina uitgebreid in. We bieden u daarbij de kans om zelf een mening te vormen over de mogelijkheden die er zijn om de investering te maken, om de belegging rendabel in te zetten en om uw winsten te gelde te maken. Maar voor we hier mee beginnen, gaan we eerst iets dieper in op het product. Want wat is dat eigenlijk, zo’n gouden product?

Een 100 gram goud broodje is, de naam zegt het al een beetje, een tiende kilo puur goud, in de vorm van een sandwich. Denk hierbij niet aan een clubsandwich met tonijn, mayonaise en tomaat. Nee, je moet hier echt denken aan het gouden fysieke product dat je ook wel in Fort Knox of in één van de Zwitserse bankkluizen op beeld ziet liggen. Een 100 gram goud broodje is daar de mini-uitvoering van. Het is één van de kleinst beschikbare vormen van dit product, een van de vormen die het meest tot de portfolio’s van kleine beleggers behoort. Over al deze onderdelen vertellen we hier meer!

Wat zijn de voordelen van een 100 gram goud broodje
We hebben al een beetje aan dit onderwerp geraakt in de vorige alinea van deze pagina. Want er zijn natuurlijk voordelen verbonden aan het kopen van een 100 gram goud broodje of een product met een ietwat andere naam maar een zelfde waarde. De grootste voordelen zijn de relatief lage prijs en de toegankelijke aanschaf voor kleine beleggers. U kunt een dergelijk product al kopen of bestellen vanaf enkele duizenden euro’s. Natuurlijk, nog steeds een relatief groot bedrag. Maar dan heeft u wel echt iets mooi in uw kluis liggen.

Een 100 gram goud broodje is namelijk, ondanks de fluctuerende prijzen op de wereldmarkt en de nadelige effecten die dit kan hebben voor uw nachtrust, nog steeds een relatief waardevaste investering. Het grootste voordeel zit hem er in dat goud altijd waarde blijft behouden, zeker op het moment dat er een door een valutacrisis opeens geen cash meer beschikbaar is. Goud is dan een mooie uitvlucht en wanneer u de beschikking heeft over een 100 gram goud broodje bent u klaar voor zowel de crisis als de hoogtijdagen en de mooie winsten.

Een 100 gram goud broodje kopen? Er zijn ook nadelen!
Net als ieder nadeel een voordeel heeft, zijn de voordelen uit de vorige alinea ook gekoppeld aan een aantal nadelen. Die nadelen zijn te overzien, maar we vinden het onze plicht om de nadelen op zijn minst even kort te benoemen, zodat u weet wat er speelt en wat er aan de hand. Laten we beginnen bij het begin. Wanneer u goud of een ander edelmetaal gaat kopen, komt daar veel bij kijken. Er is sprake van relatief hoge transactiekosten: voordat het goud van eigenaar is gewisseld, zijn we heel wat stappen verder. Die stappen kosten geld. Een 100 gram goud broodje kost daarmee niet alleen de aanschafprijs.

Integendeel, een 100 gram goud broodje kopen of bestellen, gaat gepaard met hoge transactiekosten. Dit zijn alle kosten die zijn toe te rekenen aan de aanschaf. Denk hiermee aan het transport (of wilt u het goud achter in uw auto meenemen), aan de kosten van de transactie zelf en aan kosten voor het openen van een kluis bij een bank of het plaatsen van een kluis bij u thuis. Een
100 gram goud broodje kent daarmee behoorlijk wat extra kostenposten, die in verhouding relatief hoog zijn. Bij een groter gewicht zijn de kosten waarschijnlijk hoger, maar de kosten per gram lager. Houd daar rekening mee!

100 gram goud broodje – waar koopt u zoiets?
Vroeger. We beginnen er liever niet over. Maar vroeger was de wereld overzichtelijk. De bank deed de gouduitgifte en verkocht het aan iedereen die het maar wilde missen. Gouden munten, gouden tientjes, gouden baren, gouden ecu’s, stuk voor stuk waren ze bij de bank te koop. Die tijd is niet meer. U kunt niet meer naar een willekeurige Nederlandse of Vlaamse bank rijden om uw geld op te nemen en om te ruilen tegen een 100 gram goud broodje. U zult dus een beetje moeten improviseren voordat u een aankoop doet.

Het kopen van een 100 gram goud broodje is daarmee misschien zelfs wel een uitgebreider proces dan het aanschaffen van aandelen of het beleggen in obligaties. Er moet echt wat werk verzeker worden voordat u het geld kunt uitgeven en de betaling kunt uitvoeren. Een 100 gram goud broodje koopt u niet in één keer, maar via allerlei handelspartijen. Gelukkig zijn er tegenwoordig op internet tal van hoogwaardige aanbieders van goud te vinden, die stuk voor stuk veel te bieden hebben. Denkt u daaraan, voordat u goud gaat kopen!

100 gram goud broodje – tot slot
Het is misschien wel een van de vormen waarin dit edelmetaal verkrijgbaar is, die het minst tot de verbeelding van de grote handelaar spreekt. Dat is jammer, maar een 100 gram goud broodje wordt daarmee voor normale consumenten zoals u en ik het instapmodel onder de gouden broodjes. Want het is wel bereikbaar. Voor slechts een paar duizend euro, let op de goud koers, heeft u de beschikking over een broodje dat u normaal gesproken nergens anders zult vinden. U heeft toegang tot een product van goud.

Een 100 gram goud broodje is daarmee niet alleen een safe haven voor de belegger die het even niet meer weet. Het is ook een safe haven voor de belegger die het juist wel weet. Kiest u voor een 100 gram goud broodje, dan kiest u er bewust voor om uw portfolio zo in te richten dat flexibiliteit wordt gecombineerd met zekerheid, dat een relatief kleine investering wordt gekoppeld aan een duurzame besteding van uw geld en dat u de toegang krijgt tot een product dat vrijwel nergens ter wereld wordt overtroffen in populariteit. Brand dit op uw netvlies en u zult genieten van alle voordelen!